Паничките*
В скалите са дълбали дъждовете -
панички да направят за сълзите си.
От чистата вода сърни да пият.
А Богът - Слънце да я освети.
Да се оглеждат в тях звезди
и самодиви да присядат.
Магийна е над Чепино нощта,
а още по-магийна - заранта,
когато тук е слязъл Раят!
Паничките *- скалиста местност, в околностите на Велинград, обвита с магична тайнственост.
© Стойна Стоянова Всички права запазени