19.02.2008 г., 14:50 ч.

Парад в ада 

  Поезия » Друга
584 0 16

Приготвил попара и веждите свъсил,

Сатаната раздава солени шамари,

вместо сол - отрова поръсил,

Дяволът вика безплатно гробарите.

 

Мъртви пристигат души на талази,

бодри пред райските порти застават,

вместо небе да застелят ги чакат оврази

и тъпче ги Дяволът в пияна забрава.

 

Душите подириха в мрака телата човешки,

всяка опита своя си лик да познае,

объркаха всичко - нозе, рамене, плешки,

кое на кого е никой вече не знае.

 

Разбраха душите и страх ги обгърна,

застанаха мирно с неми гримаси,

в телата не могат пак да се върнат,

ненужни са материалните техни запаси.

 

А Дяволът зъл, генерал същи, сабя препасал,

на армия мъртва приема парада,

тълпи грешни, току-що довтасали,

тъгуват по недостъпната райска награда.

 

Завесата падна, лампите светнаха,

актьорите бършеха потни чела,

в смутените зрители мисъл просветна,

кошмарът е само актьорска игра.

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??