12.10.2007 г., 10:34 ч.

Парадокс 

  Поезия
671 0 2

Бодливи храсти заобикалят ме враждебно,
около мен е стегнал хладен мрак,
сенки призрачни наоколо ме дебнат -
по Страшната пътека се прибирам пак.


В ръката си монета силно стискам,
юмрукът ми - застинала скала -
уви, не крача хладнокръвно,
а се моля да не мисля за страха.


                     *    *    *


Минавам денем весело, безгрижно;
деца играят, птичките гнездЯт;
оглеждам се, усмихвам се наивно
и знам, нощес мен пак ще ме е страх

                                   
                                                         11 срещу 12 октомври, 2007 (2 часа след полунощ)

© Госпожа Стихийно Бедствие Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??