30.10.2007 г., 0:07 ч.

Парадоксално или лирично 

  Поезия
1559 0 8

Парадоксално или лирично?
Малко глупаво или цинично?
Думи без смисъл ли са или просто
няколко реда измислени още?

Кой ли разбира? Кой ли ги чува?
Кой ли ги мисли? Дали си струва
да продължавам да вдъхвам живот
на мръсния, стар и призрачен под???

Или на стаята, сбрала във себе си
(Грешни въпроси, убиващи времето...)
хиляди образи, мисли, мечти...
Ти ли си вятърът или не си?

Мъгляви образи в мъка се давят,
в пепелника угарки и сажди изгарят...
На кой ли му трябва, освен на мене,
тази поезия - убиваща времето...

Седят ли пред мен в забравена къща
(Разбирам - за мене е само присъщо!?)
момче и момиче с блестящи очи?
И ти ли ги виждаш? Не! Но нали...

Плаващи образи, мними представи -
дори да са странни - те ми остават!
Защо ли го правя? Защо ги обичам -
парадоксални или лирични...

© Велина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??