Уютно ти е във душата ми.
Дори не мислиш за възможно
да хлътнеш в тежки пясъци
и кактуси да те изръфат.
А стъпките ти падат тежко
и хлъзгат се по коловозите,
които аз не искам да си спомням.
Да ги зариеш ти е трудно -
ще израниш краката си.
Но капчиците кръв отронена
отвеждат до параклиса,
във който искаш да се молиш.
Иконите са с образ на осъдени
да дават прошка на неверници.
В параклиси се молят грешници,
които искат да спасят душата си.
© Весела ЙОСИФОВА Всички права запазени