1.12.2017 г., 23:51 ч.

Паранагуа 

  Поезия » Друга
536 0 1

                      Адиос, Бразилия!

                      Адиос, Паранагуа!

                      За мен си красива,

                      екзотична страна.

                      С усмивката мургава

                      изпращаш ни ти

                      като чаровна жена

                      от мойте мечти

                      и с буйните ритми

                      на самбата пак,

                      с кадифени очи 

                      даваш ни знак.

 

                      Намигаш ни весело:

                      Елате при мен –

                      Животът е песен

                      и нежен рефрен.

 

                      Отново се вглеждам

                      в твоите очи –

                      колко музика има

                      и колко лъчи!

 

                      Адиос, Бразилия!

                      Адиос, Паранагуа!

                      За мен ти приличаш

                      на чаровна жена,

                      с усмивката тъжна

                      махаш ни пак,

                      намигаш ни весело,

                      даваш ни знак.

 

                      Тя ни изпраща

                      с аромат на кафе

                      с буйните ритми

                      пак ни зове!

 

 

                     02.05.1997 г.

                     гр.Паранагуа,Бразилия

                     М/К Йорданка Николова

                     38 000 т.

© Цветан ЦВЕТКОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??