14.05.2007 г., 12:33 ч.

Парчета от София 

  Поезия » Пейзажна
768 0 2

1. ВЕЧЕР

Искам да открадна
някоя по-бърза кола,
искам само -
да усетя града!

Разкошен огън има
във вечерното небе
над София!
И пак усещам
настроения,
неусещани
другаде още.

Тук луната пада
на различни места
всеки месец!

Не те познавам, Софио,
но силно те чувствам!

2. СУТРИН

Добро утро!
В закусвалнята
парче от луната
е паднало в баниците,

а отсреща през улицата:
араби продават
дюнери люти!

И при тях има парче
от строшена луна,
но те не обръщат
внимание.

Сутрин:
настроенията са слънце
по покривите.
Този град се променя
и всеки ден е различен.

(Ще ме излъже ли София?
Обеща ми:
забавление...)

3. СЛЕДОБЕД

Но не трябва
да се обърквам,
а се обърквам:

имам да кажа много:
а забравям.

Следобед животът ми е
като София:
много различни неща -
едно до друго.

Няма повече да усещам,
но мога ли да разбера
по логичен начин
какво точно харесвам
сред всичко...
ех, ако знаех само!

4. НОЩ

Тъмен град
с улици тъмни,
и няма как
да съмне...

Искам да открадна
по-бърза кола...
и да усетя града...
И това е по-силно от мене!

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много благодаря за коментара )
  • Много интересно стихотворение. НА мен лично ми допадна .Софианка Срещу Варненка ...
Предложения
: ??:??