8.09.2011 г., 14:44 ч.

Парк фест 

  Поезия » Хумористична
1164 0 13

 

Господи, пази ме от приятелите, от враговете сам ще се пазя“

                                                                                                              Н.Бонапарт

 

За да изчистя името на моя голям приятел – "... малко животно", написах това... нещо! Провокиран от гнусната публикация на неговия фейсбук профил, където е представен тенденциозно (от негово име), като ГОЛЯМО... животно!

 

 

 

Бог да те пази, приятелю...   и от мен!

 

Парк фест

 

Във парка вчера,

там под фенера

направих много важен тест.

Как каса бира

съдби събира –

и го отпразвахме със „фест“!

 

Отбор критици –

алкохолици,

клошари с идеална цел: –

Като кибици –

еурополитици,

да се насмучем без предел!

И още,

пак,

по щопски!

Как? –

какъв Шопен?!

Не щем Шенген! –

на мен и тук ми е добре.

Аз по-съм фен!

на „Хайнекен“...

баш европейски дух в шише!

Играл съм покер

с Джон Уокър –

слагах го в малкият си джоб!

Със вид на жокер,

кат вкиснал копър

си плащах после, като поп.

 

*

 

Среднощем страст

с рефлексна власт,

започна в мен да се пробужда.

Бе късен час,

сънувах аз –

растеше „малката ми нужда“!

 

Не, нямах стомна?! ...

Уви, не помня! –

но се събудих в локва кал!

 

Ченге ме погна:

 – Свиня бездомна!

...

 

Порк“ феста

 

беше отшумял.



А във ушите...

гнева пищеше!

Защо свиня ще ме нарича?!

Освен, че празнично ми беше,

свинете знам... ВОДА обичат!

© Борис Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??