26.07.2023 г., 14:53 ч.

Парламент-плювалник 

  Поезия
113 0 0

Парламентарен спорт–

                         ултрасензационен,

депутатите български изобретиха:

състезават се вече

не по физически сблъсъци,

ругателски речи и псуване,

а цивилизовано-тихо,

                       по ... надплюване!

Сиреч, кой депутат ще изстреля

         (като в мишена)

от партийната си трибунка,

на залата чак до последния ред,

най-звучната и пенеста плюнка

в лицето на свой опонент,

               от срам без да трепне.

 

А тя-Плюнката,

                като позорно клеймо,

на плюещия по челото

                  завинаги да залепне.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??