23.06.2009 г., 20:39 ч.

Пастири 

  Поезия » Пародии
540 0 1

 

Защо паса овце стотина,

от тях печеля, за тях ги давам,

въпрос, подхвърлян от мнозина,

въпрос, който и аз на себе си задавам.

 

Политикът прай добре:

само стриже и дои народ,

а ний - глупави овце,

пасем от запустелия живот.

 

Що пък и аз да давам?

Навеса кой ще построи?

От парите за храната им скатавам,

но нали над мен вече слънце не стои.

 

И нови пасища им купих,

е, няма колко за пасене,

но пък евтини ги случих,

пара остана даже и за мене.

 

Но и те като народа,

гладно, жадно, стадото умира,

а пастирът във изгода,

че от това, което е, за нас прибира.

© Ангел Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??