25.09.2018 г., 1:34 ч.

Патиланска хроника 

  Поезия » Хумористична
401 0 5

Домашната врата ли изгърмя?
Съседът ме покани на по бира.
„Пияни ООД“ да учредя –
начело с председателя ни Киро.

Наложи се жена му да лети…
Аверът ме извика да се ко̀нтим.
Намери ме в следобеда, към три,
отпуснатия, пиещ вагабонтин…

Костюма пак забравих го у нас.
Прищявка ли за фирмата е име?
Мечтите ни, абсцес на панкреас,
отдавна сучат смъртното си вѝме.

Разпънах се на дългата софра,
и вкусих без юзда от чаша вино.
Какво ще кажа, щом се прибера?
Какво? Кога? Защо? Къде? На кино!

Жена ми е усойница с метла…
Така не дава прошка за човека.
Дори да искам да се разградя –
жената ще извика: – По-полека!

Оставих се в душевния покой,
забравих за съпругата сърдита,
и силните ѝ думи, че съм гной,
и полеп на сърцето ѝ честито.

„Недей така! Отивай си сега!“.
Очите са затворени. Не мисля,
но чух, че силен шепот от крака
твори кавга за тихите хронисти.

Домашната врата се разлетя…
Любимата и още ми мърмори…
Защо? Какво? Нима? Къде? Кога?
Помилва ме – и няма да повторя.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Разсмя ме истински, Митко! Човек една чашка да не смее да гаврътне
  • Хареса ми...
    Ама си младо момче - не се плаши от жената. Свиква се...То е като набиване на кол, отначало е тежко, после е все едно...
  • При тази дестилация-домашна стагнация!😅
  • Хахаха, ама жена му наистина му е взела страха на лирическия
Предложения
: ??:??