26.06.2008 г., 0:43 ч.

Патриотичен плакат 

  Поезия
525 0 5
ПАТРИОТИЧЕН ПЛАКАТ

Бяло -
саламурено сирене;
с него Хитър Петър по-силен от Великана излезе.

Зелено -
люто чушленце;
сербез харамия,
за душманите български огнена мория.

Червено - кръвено,
вкусно като живота, който отколе храни рода ни.

А ний сме като семената -
земята дълбаем,
там прераждаме телата си,
после с мъка израждаме мечтите им
и за тегобите мирски нехаем.

© Иван Братованов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??