8.03.2012 г., 16:12 ч.

Патьо Патарана 

  Поезия » За деца
548 0 1

ПАТЬО ПАТАРАНА

 

И така...

Вчера Патьо Патарана без малко как не стана

вкусничко мезе на хитрата Лисана.

Щото, вместо той да слуша,

нахлузи си на дядо Тошо старата ботуша

и закрачи гордо по тревата -

ту на ляво, ту надясно мята си краката.

 

Хич и не послуша Патьо Мама,

че Лисана дебне в близката гора голяма.

-  Да не ходиш надалече

с тез ботуши стари, дето ги навлече!

 

А Лисана само туй и чака,

дебне Патьо в гъстака

и се готви бързо вкусничко да го излапа.

Тя наостри си ушите, поразтърка си очите,

и преглътна огладняла,

пък зачака тъй, както в тъмничкото се е свряла.

 

Но добре че малко Сиво Зайче

зърна Лисиното крайче

на опашката ù във гъстака

и разбра веднага Патьо к'во го чака.

 

Пък събра си всички сили

и започна много силно то да свири,

та го чуха във гората всички птички -

пъдпъдъци, яребици, даже гургулички

и подгониха те лакомата Лиска,

та отказаха я Патьо да изгризка!

 

06.2010год.

© Любомира Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??