5.02.2012 г., 12:46 ч.

Паунови пера 

  Поезия » Философска
1342 0 1

Паунови пера

 

Родих се.

И живея на земята.

В спестовна книжка

трупам свойте дни.

Но знам ли,

на живота си цената!?

И дали някой

ще го оцени?

 

О, аз съм просто

редови в живота.

Не блестя със род

и потекло...

И сам превземам

Всяка земна кота...

Заплащам си

храна и облекло.

 

От скрупули или

пък нямам време,

да сложа аз

Паунови пера.

А имам си ги

дявол да го вземе,

без чуждите пауни

да крада!

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??