25.09.2022 г., 19:51 ч.

Паяк 

  Поезия » За деца
246 0 0

 

 

Кака във вкъщи пищи,

паяк видя на тавана.

Мале, как само крещи!

Паяка станах да хвана.

 

Вдигнах ръка със метлата,

паякът вплете крака,

кака се сви на кревата,

аз си го взех във ръка.

 

После прозорец отворих,

казах му: Хайде, върви!

Шепата бързо разтворих,

паякът мигом се скри.

 

После аз кака поглеждам,

вече отдавна мълчи

и със усмивка нареждам-

Какичко, пробвай и ти!

 

 

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??