25 сент. 2022 г., 19:51

Паяк 

  Поэзия » Для детей
252 0 0

 

 

Кака във вкъщи пищи,

паяк видя на тавана.

Мале, как само крещи!

Паяка станах да хвана.

 

Вдигнах ръка със метлата,

паякът вплете крака,

кака се сви на кревата,

аз си го взех във ръка.

 

После прозорец отворих,

казах му: Хайде, върви!

Шепата бързо разтворих,

паякът мигом се скри.

 

После аз кака поглеждам,

вече отдавна мълчи

и със усмивка нареждам-

Какичко, пробвай и ти!

 

 

© Иванка Морарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??