5.12.2007 г., 7:41 ч.

Паяк 

  Поезия » Друга
1041 0 4

Стена, стена и още една,

четвърта протяга ръка.

Да обикаляш в квадрат,

а той да е ад,

да вярваш в това, че е

твойта съдба,

да молиш, да викаш

след спомени...

Да обикаляш в квадрат

в твоя ад!

Защото значима за него не си,

защото красавица си,

защото имаш голямо сърце,

защото прощаваш всичко на всеки,

защото невинност никой не иска,

защото не показа себе си дори -

ето за това сама си.

И го нямаш и не знаеш

как да е твой,

и го искаш,

и го търсиш,

и всичко за него правиш,

за да го видиш...

И го виждаш

и той те целува за поздрав,

танцува до теб и си тръгва със друга

и знаеш, че не е за теб!

И пак обикаляш в квадрат

след поредната нощ хлад,

но скоро ще го зърнеш пак -

вечен ли е този КВАДРОВРАТ!?...

 

 

14.08.07год. 02:03 am

© Десислава Банова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мерси за топлото посрещане и хубавите думи!Мир...
  • Добре дошла и от мен.
    Прекрасен мъдър стих.
    С обич за теб, Деси.
  • Най-искрени поздравления за стиха! Като житейска позиция моят съвет е да запазиш сърцето си голямо. От там нататък всичко ще се промени (ако разбира се това стихотворение отразява твоето душевно състояние).
  • Добре дошла!Пишеш интересно и мъдро.Имаш талант.Публикувай още ...Успех!
Предложения
: ??:??