29.10.2023 г., 17:59 ч.

Печатна грешка 

  Поезия
197 2 5

Седни за миг и почини си, коннико,
добрият крал отдавна абдикира.
А ти си му детето – незаконното
и шутът – за посмешище в турнира.

 

Кралицата алцхаймерът подгони я,
забрави височайшата си роля,
с готвача днес пое към Патагония,
конете уморени май ги колят.

 

Поседнал на живота зад кулисите,
свали за миг доспехите си тежки.
Сценариите, писани на лист и те,
навярно бъкат от печатни грешки.

 

Сгрешиш ли, рицарю, е доказателство,
че и на сцената смъртта е съща...
Преял е с пица Негово сиятелство
и вместо него шутът пак повръща...

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??