29.03.2018 г., 13:09 ч.

Пей кокошчице красива 

  Поезия » За деца
951 2 8

Пей кокошчице красива, 

днес е светъл хубав ден, 

мама купички налива, 

със оцет и цвят червен. 

 

Първо слага яйчицето, 

и залива го с боя, 

после маже по челцето, 

кръстче прави с него тя. 

 

После думички изрича, 

казва че е за късмет, 

здравето не го отрича, 

то било е най-отпред. 

 

Тати казва да направя, 

първото ми яйчице, 

както казваше му баба, 

с цвят червен е то дете. 

 

Пей кокошчице красива, 

колко хубава си ти, 

днес си толкова щастлива, 

греят твоите очи. 

 

Аз обаче се прибирам, 

в мойта къща у дома, 

пак ще дойда да събирам, 

твойте малки яйчица. 

 

 

​​​​​

 

 

 

 

 

​​​​​​

 

© Иван Бодуров Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Великден »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??