Пей кокошчице красива,
днес е светъл хубав ден,
мама купички налива,
със оцет и цвят червен.
Първо слага яйчицето,
и залива го с боя,
после маже по челцето,
кръстче прави с него тя.
После думички изрича,
казва че е за късмет,
здравето не го отрича,
то било е най-отпред.
Тати казва да направя,
първото ми яйчице,
както казваше му баба,
с цвят червен е то дете.
Пей кокошчице красива,
колко хубава си ти,
днес си толкова щастлива,
греят твоите очи.
Аз обаче се прибирам,
в мойта къща у дома,
пак ще дойда да събирам,
твойте малки яйчица.
© Иван Бодуров All rights reserved.