6.05.2008 г., 1:05 ч.

Пенсионираният морски вълк 

  Поезия » Философска
642 0 6


След стогодишен трудов стаж,
с монета в джоба,
край мъртвия Адамов плаж
върти белота.
Оглежда младите жени
и си свирука.
Не го вълнуват новини.
Не му е скучно.
Ще псува всеки подъл коз -
така е свикнал.
И може би единствен Бог
би го надвикал.
Усеща мириса на гроб
и пие вино,
за да превърне своя лоб
във раковина.

© Красимир Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??