14.08.2006 г., 23:20 ч.

Пепел 

  Поезия
637 0 0



Искам те сега, веднага!

Ела при мен и остани.

Забрави какво залагаш

в тази игра на любов и лъжи.

 

Не искам да ми казваш нищо,

не искам да те имам дори.

Ти загуби вече всичко

и в очите ти различен блясък гори.

 

Аз убих блясъка стар,

промених погледа в тези очи.

Сега гориш в своя пожар

и съм сляпа за твоите молби.

 

Не ме обичай и не ме търси,

недей дори ме връща в съня.

Миналото в теб дълбоко зарови

и живей в реалността.

 

Но не го забравяй, Господи недей!

Който го направи е обречен,

втори път отново да го изживей

и втори път в капана е въвлечен.

 

Отново да обичаш се опитай,

запали огъня в своята душа.

Но моля те, не мен обичай-

в моята е само пепелта.

 

 

 

 

 

© Малена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??