2.06.2007 г., 10:31 ч.

Пепеляшка 

  Поезия
534 0 4


Пепеляшка 

 



Станаха девет години, Котка!

Девет Години!?! От де да почна?
Дали първите плахи, вълшебни целувки?
Дали дивите нощи на Равда?
Дали твоите бели милувки?
Дали Душа - Душата ми радва?
¤
Зная, не мисля. Помня, не питам.
Мога  и виждам. Смея, не ритам.
Пея и пиша. Плача. Не  ровя.
И за прашинка дума не тровя.
¤
Минали Девет красиви години.
В Обич и  Вярност. В Пътя - води ме!
Вчера ли беше с рокля кафява?
Днес ме посрещаш!
На финалната права!

Колко да давам? - Все ще е малко.
Песен припявам - не ми е жалко.
Имам да гледам. Имам да пея.
Има години със теб да милея!
¤
Девет прекрасни години, Котка!
Девет Години!?! От де да започна?
Дали  с първите плахи целувки?
Дали с твоите нежни милувки
или... със  кристалните полунощни обувки???
¤
Девет щастливи години, Точка...

7 July 2006, Намур, Атлантик
 
 

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??