...пеперуди, пеперуди,
тънки сребърни крила.
Николай Лилиев
Пеперуди, пеперуди -
дълги нощи на крака!
По ъглите дебнат будни
жриците на греха.
Пеперуди, пеперуди -
еднодневки на нощта!
Бързат да се трудят -
фалшив блясък на страстта!
Пеперуди, пеперуди!
Избледнява нощ в зари...
Уморени и прокудени...
Изгревът крилата ви гори!
© Стойчо Станев Всички права запазени