13.01.2023 г., 20:14 ч.

" Пеперуди" 

  Поезия » Философска
739 2 2

Светлина, извираща от полилея

пипала рисува по тавана.

Аз съм също като нея-

все измислям острие и рана.

 

Аз съм като нощна пеперуда-

все под светлината си играя.

Спускам се и литвам лудо-

ала трезво в нощната омая.

 

Питам се, дали съм светлина,

или малка нощна пеперуда?

Пеперуда ли е, търси светлина,

светлина ли е,повиква пеперуди.

 

Нощ е, а си мисля за деня.

Не треперя. Не почивам.А се чудя-

в тази нощ как мойта светлина

подлудява толкоз пеперуди.

 

© Веси Филипова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно е стихът, Веси! Наслада е да чета твоите неща! Желая ти много успехи и всичко най-добро от сърце!❤️
  • Много ми хареса стихът, излъчва топлина и светлина, нужни за живота! Поздравявам те!
Предложения
: ??:??