21.02.2005 г., 16:03 ч.

Пеперуди (Maripoza Negra*) 

  Поезия
1182 0 0
Пеперуди
(Maripoza Negra*)
( На Yoro)

В нежна паяжина изтъкана
пленени нощни пеперуди
мислено протягат си ръце.
И в лепкавата нощ белеят длани,
пленени нощни пеперуди,
обърнали към изгрева лица.

И ужас святка във очите,
и примирение, и молба.
Но заедно са - те са двете,
безкрайно непознати на света.

И ето, слънчевият лъч докосва
с тънка сабя нежното крило,
но болка няма, нищо, че пробожда...
Крило в паяжината люлее се само.

(Maripoza Negra- митична пеперуда. Смята се за най-голямата нощна пеперуда, търсена от много мореплаватели. Жиевее само една нощ-единствено за да снесе яйцата си и при първият изгрев изгаря от слънчевите лъчи)

© Анна П Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??