5.06.2007 г., 16:28 ч.

Пеперуди на нощта 

  Поезия
844 0 0

Пеперуди на нощта

 

 

Пеперуди на нощта,

летят със счупени крила.

Макар и птици лекокрили,

едва ли ще се възнесат.

 

Пеперудени очи ме гледат,

тънки клепки мигом ме следят.

С прашец блестящ пътя ми посипват -

те сока на нощта опитват се да съхранят.

 

Пеперуди на нощта -

със две прекършени крила

света не ще спасят.

И няма как да полетят

към своята измислена страна.

 

Пеперудени крила потрепват.

С дъха си топлят хиляди изстинали сърца.

А те сами жадуват светлина.

© Хел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??