Пеперуди на нощта
Пеперуди на нощта,
летят със счупени крила.
Макар и птици лекокрили,
едва ли ще се възнесат.
Пеперудени очи ме гледат,
тънки клепки мигом ме следят.
С прашец блестящ пътя ми посипват -
те сока на нощта опитват се да съхранят.
Пеперуди на нощта -
със две прекършени крила
света не ще спасят.
И няма как да полетят
към своята измислена страна.
Пеперудени крила потрепват.
С дъха си топлят хиляди изстинали сърца.
А те сами жадуват светлина.
© Хел All rights reserved.