17.10.2009 г., 16:22 ч.

Пералик 

  Поезия » Пейзажна
546 0 0

Пералик

(5-ти септември 2001 година)

 

Покачете се на Пералик

и зърнете Вий за миг

едно море на изток,

което се нарича Бяло.

След което го сравнете вие с това,

наше и дълбоко сияние

Черноморието -  

и ще разберете, че няма на света

по-голяма красота

от нашата малка страна,

с море и планини,

с дълбоки синини,

с построени от никого пещери

и с много изненади.

Ти ще разбереш едно,

българското е чудесно

и ще се гордееш ти,

че си роден в нашите граници.

 

 

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??