23.01.2013 г., 12:40 ч.  

Перце 

  Поезия
1025 0 21

                   ПЕРЦЕ

 

Два гълъба се любят на перваза.

Прозорецът е театрална сцена.

В декора - три лалета, ваза.

И  слънцето, в  стъклото уловено.

 

Във „залата“ детенце си играе 

с любимо бяло плюшено мече.

То птиците не вижда, то нехае,

че времето през пръстите тече.

 

Единственият зрител и поклонник

виси умислен, сънен на стената.

Тъй  старият и глуповат часовник

с окото си следи играта.

 

И действие последно. Отлетяха

крилатите Изолда и Тристан.

Декорите, первазът - опустяха.

Едно перце остана  само там.

 

© Алина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??