ПЕРЦЕ
Два гълъба се любят на перваза.
Прозорецът е театрална сцена.
В декора - три лалета, ваза.
И слънцето, в стъклото уловено.
Във „залата“ детенце си играе
с любимо бяло плюшено мече.
То птиците не вижда, то нехае,
че времето през пръстите тече.
Единственият зрител и поклонник
виси умислен, сънен на стената.
Тъй старият и глуповат часовник
с окото си следи играта.
И действие последно. Отлетяха
крилатите Изолда и Тристан.
Декорите, первазът - опустяха.
Едно перце остана само там.
© Алина Стоянова All rights reserved.