15.10.2019 г., 6:40 ч.

Перото 

  Поезия » Гражданска
352 0 0

 

По пътя намерих малко перо,
от птица, навярно, която отлита.
Дали не срещна тука добро,
че тръгна така, без да ме пита.

 

Сърцето ми, в човека да вярва остави,
замина на юг, а вече е есен.
Далече, на топло, дали ще забрави,
колко съм слушал нейната песен.

 

Перото взех и с мастило напълних,
отрязах, подострих, написах и стих.
Обикнах, птичата воля изпълних,
тя ми прости, и аз ѝ простих.

 

 

Явор Перфанов
14.10.2019 г.

 

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??