4.07.2007 г., 9:18 ч.

Перпетуум мобиле 

  Поезия
558 0 3
 

Аз няма да искам и няма да търся,


когато ме викаш, тогава ще идвам,


от твоите мисли аз няма да взимам


и твоите думи аз няма да помня...


От твоите чувства по-бедна ще ставам


и няма да искам, и няма да търся,


и няма да има днес, утре и вчера,


сега е моментът, когато съм тука.


След вдишване време - и вече ме няма...


Аз няма да бъда и пак ще съм с тебе,


когато ме искаш, тогава ще имаш


очите, ръцете и моите думи...


Ти само да искаш и вече ме няма...


Противно на твоята логика хладна,


във тебе нахлувам и всичко обърквам.


След мене подреждаш и все не намираш


и дълго ще търсиш най-точното място


къде да ме сложиш, щом няма да има


днес, утре и вчера...


И пак ще се питаш - дали съм, коя съм и аз ли съм тази...


Дали да ме помниш, дали да ме мислиш,


когато не искам, не търся, не взимам...


Аз само ти давам, а ти ще си взимаш

което, когато и колкото искаш...

© Радостина Марчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??