23.08.2011 г., 21:27 ч.

Песен без думи 

  Поезия
352 0 0

ПЕСЕН БЕЗ ДУМИ

 

" Забрави, забрави, забрави!" -

казва моят разум студен.

"Запомни, запомни, запомни!" -

вика, крещи сърцето в мен.

 

Не забравяй и всичко пази,

спомен за обич гореща.

Запомни нашите светли дни,

жаждата за всяка среща.

 

Спомена скъп тъй чист запази,

забрави обиди, злини

и сърцето си ти пощади!

То в теб ще боли, ще кърви

 

мълчаливо, дълго и силно

със същата обич гореща.

Светлина ще дарява безспирно

до край, до смъртта зловеща.

 

Само то ще ви раздели,

обичта пак ще остане

и в облачни и във светли дни -

това безценно имане.

 

Ще топли и сили ще дава.

За любовта няма забрава.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??