2.07.2016 г., 19:21 ч.  

Песен без думи 

  Поезия » Любовна
276 0 3

ПЕСЕН БЕЗ ДУМИ 4
Р. Чакърова

 

Докосвам с трепет хладните клавиши 
на черно-бялата акордна неизвестност, 
а звуците в душата ми изписват 
импровизации от недопяти песни, 


преливат се в триоли и арпежи, 
потъват дисонансно в кратки мисли 
за влюбена в бемоли крехка нежност, 
очакваща ръце да я поискат, 


да я погалят гамовидно дълго, 
по всеки полутон да спрат с обичане 
и тя да пее в страстен лад, прегърнала 
мечтата, на която се обрича... 

 

Лондон, 28/06/2015 '  10:39 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • музика и думи - доста сполучлива комбинация. резултатът е красиво стишие.
  • Благодаря, Деси музикант съм, не мога да се разделя с професията
  • Неприлично красива песен - такава музика струи от твоят стих, че душата ми запява - без ноти!
Предложения
: ??:??