8.03.2011 г., 23:34 ч.

Песен на момиче 

  Поезия » Любовна
1323 0 9

Кой подгони стъпките ми боси

с пролетните ласки онемели?

Нужни са ми хиляди въпроси,

с отговори вишневи и бели.

 

Влюбена съм в танца на капчуци,

жадна за небето и  водата,

скрила вятър южен в птичи звуци,

в кичестите клони и цветята,

 

бели като облаци в небето,

нежни като песен на момиче

и зелени като стрък в полето.

Пролет е, защото те обичам.

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??