13.02.2022 г., 12:08 ч.  

Песен с плесен 

  Поезия » Философска, Бели стихове
368 0 0

Мечтите вeчно шият     

с конци от стари спомени и дрехи.

Новата ми пещ смърди 

на вчерашния хляб.

Скилидки плесен,

две глави мавруд

сложи на вкисналата манджа.  

Не остана ни един здрав чук  

да закове човек  

последната кибритна клечка  

в догарящия пошъл шум.     

 

Без глас

крещят в тълпата,  

без дори да разберат, 

че свършиха се думите отдавна.

Остана им там само

в ушите някъде шумът

© По Йо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??