13.09.2011 г., 22:24 ч.

Песен за буревестника 

  Поезия » Пародии
1212 0 2

Над морето бурно, сиво
вятър облаци събира.
Спорещ с вятъра кресливо,
буревестник там сърфира.

И със глупост неизбежна,
дребничък, над мрачна шир,
търси бурята метежна,
сякаш в нея има мир.

Гларуси и чайки вяло
стенат в ужас над вълните,
и пингвинът тлъсто тяло
бързо скри между скалите.

Все по-мрачни са мъглите
над морето. С дива песен,
с рев надигат се вълните
срещу грохота небесен.

И над скалните отвеси
морският талаз беснее,
само малък буревестник
въпреки това се рее.

- Нека бурята вилнее
все по-силно! – като в сън
глупавата птица пее.
Вятър вие... Тътне гръм...

С пламък синкав се извиват
огнени змии в небето
и в морето зъби впиват.
Впи и в птиченцето клето

мегаволтовото жило
гневно мълния сияйна...
Че от бурята закрила
нямат и певци лоялни!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??