14.12.2022 г., 13:39 ч.

Песен за "Пайнер" 

  Поезия
601 2 2

 

... дали защото мислех другояче за всичкото, което предстои,

погледна ли навън, и ми се плаче, надявам цайси в розови бои –

навсякъде крадеж, погром, разруха, обвити кротко в медийна мъгла,

ветрецът на промяната не духа – и няма кой да развърти метла,

по БНТ, по БНР, по NOVA – мошеници! – ни водят за носа,

и няма нийде противоотрова за банкянската утринна роса! –

 

мълчи народа, кефи се във МОЛ-а и пак си пълни кошника с боклук,

а истината е една – и гола! – че нас като народ ни няма тук,

навред Андреи, Кобри, силикони, и пей, сърце със Пайнер издислав,

а мама ред по ред сълзици рони над левчето – и хлебеца корав,

лъжа и робство в цялата държава! – и ясно е, че Вождът е дебил...

Мълчи, Народе! – друсай се с Преслава, и забрави, че някога си бил.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • За жалост...
  • а истината е една – и гола! – че нас като народ ни няма тук,

    Ами няма ни. И никой не ни е виновен.
Предложения
: ??:??