21.07.2011 г., 21:52 ч.

Песента на счетоводителката 

  Поезия » Хумористична
660 0 0

Основен капитал и преоценъчни резерви, 

фонд "Резервен", само нерви!

Разходи за лихви, разходи за злополуки,

извънредни разходи и само несполуки.

 

Активи и пасиви - всички сметки се са криви!

Баланси, дневник, ордера...

... къде да се скатая, 

че ми писна от това?!?

 

Амортизации... Инвентаризации...

Комисии... и прочие!

Начет, безчет... и рекламации...

И съд! Какво безочие!

 

Доставчици, клиенти разни,

сметки, грешки - безобразни.

Загуби, печалби от продажби,

ядове и кражби!

 

Вземания, съучастия и глоби!

Главата скоро май ще се разглоби.

Продукции на склад, без склад и помещения...

идва шефът с неговите посещения! 

 

Пустото му счетоводство ме завлече -

разходи, печалби, дрън та пляс!

Счетоводителката час си пее вече - 

няма да работя, прибирам се у нас!

 

© Бездарна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??