Основен капитал и преоценъчни резерви,
фонд "Резервен", само нерви!
Разходи за лихви, разходи за злополуки,
извънредни разходи и само несполуки.
Активи и пасиви - всички сметки се са криви!
Баланси, дневник, ордера...
... къде да се скатая,
че ми писна от това?!?
Амортизации... Инвентаризации...
Комисии... и прочие!
Начет, безчет... и рекламации...
И съд! Какво безочие!
Доставчици, клиенти разни,
сметки, грешки - безобразни.
Загуби, печалби от продажби,
ядове и кражби!
Вземания, съучастия и глоби!
Главата скоро май ще се разглоби.
Продукции на склад, без склад и помещения...
идва шефът с неговите посещения!
Пустото му счетоводство ме завлече -
разходи, печалби, дрън та пляс!
Счетоводителката час си пее вече -
няма да работя, прибирам се у нас!
© Бездарна All rights reserved.