7.04.2018 г., 2:59 ч.

Пещ 

  Поезия
381 0 0

Изгоря бавно въгленът в пещта,

тля с векове.

И сажди остави по стените железни

мъка... труд... страхове.

 

А острите зъби метални тракат и стържат

безпощадно пепелта,

хрускат, чернеят нови, свежи,

млади – хартиени листа.

 

Искри и жупел,

езикът черен просъсква и

нови жар и отрова димна

на облаци – мъгла

през зловонно си гърло изпръсква.

 

Така с очи пламъци

демонът парещо жълт

поета безстрашен прокле

и на мастилените му войници

свирепо живота отне.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??