Пещерата на душата
Вървяли хората, вървяли
и изведнъж на пътя си се спряли.
Пред тях една огромна пещера видяли.
Хората се безстрашили
и вътре в нея са се скрили.
Но какво те открили?
Тази пещера много странна била,
защото отразявала човешката душа.
Но човешките души пълни
със злоба и ненавист били.
Затова в тази пещера царяло
само мрак и тъмнина.
И всичките им грехове -
в бродещи сенки се превърнали те.
Хората се осъзнали колко
зло в себе си са насъбрали
и в този миг слънцето изгряло
и човешките души станали по-добри!
© Цветина Димитрова Всички права запазени