Mar 13, 2009, 11:09 PM

Пещерата на душата 

  Poetry » Phylosophy
675 0 3

    Пещерата на душата

 

Вървяли хората, вървяли

и изведнъж на пътя си се спряли.

Пред тях една огромна пещера видяли.

Хората се безстрашили

и вътре в нея са се скрили.

Но какво те открили?

Тази пещера много странна била,

защото отразявала човешката душа.

Но човешките души пълни

със злоба и ненавист били.

Затова в тази пещера царяло

само мрак и тъмнина.

И всичките им грехове -

в бродещи сенки се превърнали те.

Хората се осъзнали колко

зло в себе си са насъбрали

и в този миг слънцето изгряло

и човешките души станали по-добри!

© Цветина Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??