8.04.2020 г., 11:22 ч.

Песимистично - оптимистична сюита #2 

  Поезия » Любовна, Философска
487 0 1

Леден зимен пейзаж.

Тъжен гарван пристъпва

по голия клон

като призрачен страж.

Зъзнат сивите къщи

и се сливат

със сив небосклон.

Но и това има край –

сега е декември

но ще дойде и май.

 

Блясък в очите,

Изпуснати думи,

през рамо прикрити,

неочаквана тръпка,

кафе недопито...

Бързи стъпки отекват във мрака...

Всичко свърши, изглежда...

Нещо ти казва: ‘Почакай!

Все пак има надежда...‘

 

Влакът тръгва...

От вагона наднича

бодро  уж, лъчезарно,

но малко тъжно лице.

Ти помахваш усмихнат,

но със свито сърце.

И след няколко мига –

сам, на празен перон.

Светът ти сякаш затиснат

под мъглив небосклон.

 

Нови влакове идват

пълни с глъчка и смях.

Но оня влак е далече,

не е вече сред тях...

Хоризонтът се срутва

и те смазва отвред...

Но потаен глас шепне:

‘Има време напред!’

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Има време напред!"-точно!
Предложения
: ??:??