4.08.2005 г., 0:35 ч.

ПЕСНИЧКА 

  Поезия
849 0 3

Принцесо, недей убива трубадура,
той няма никаква вина,
че не е принц, ала обича до полуда
една капризна и взискателна жена.

Той не е принц, но благородно
главата на дръвника ще подложи,
за да остане чисто и свободно
за принцовете твойто ложе.

Всред веселите пирове, едва ли
сълза за него ще отрониш.
На времето във сладките капани
ти своите мечти ще гониш

Но самота, ако във тъмното те хване,
недей плачи, ти само го повикай.
Единствен верен, той ще ти остане
и в мрака тихо ще ти тананика:
"Принцесо , недей убива трубадура"

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??