Песничка за Малката вълничка
Преди много, много лета,
далеч, далеч от брега
се роди на морето в средата
една малка, малка вълна.
- Ах, каква красива вълничка,
облечена с бяла поличка! -
въздъхвали стари и млади
и всеки бързал да я похвали.
А красивата малка вълничка
завъртя свойта бяла поличка,
от десет зелени водорасли
красива корона си направи.
Украси я с малки скариди,
завърза висулки от стриди,
в средата постави една
червена морска звезда.
С короната тя се закичи
и с Вятърко се затича -
бързо да стигне брега
на най-красивата страна.
Там, на брега на морето,
я чакаше с усмивка детето -
весел танц да затанцуват,
радостно да полудуват.
© Соня Емануилова Всички права запазени