22.12.2018 г., 5:26 ч.

Песничка за новата година 

  Поезия » Свободен стих
443 0 0

Тихо всички песничка си пеем 

Дълбоко в снежната гора 

Мечки, зайци и лисици

всички горски същества 

Дядо Мраз пристигна в нашата гора 

 

Смях и радостни гласчета 

заглъхват през нощта 

Сипе се снежеца леко 

всичко в бяла светлина 

Сгушили са се врабчета 

на високо в снежната елха 

Вятър щипе бузите ми леко 

зачерви ми се носа 

Катерички рунтавелки 

скачат бързо през нощта 

Вълкът присъства бавно 

облечен сивоснежен камуфлаж 

Събраха се в гората

пред нашта елха 

всичките животни 

от нашата гора 

 

Тихо всички песничка си пеем 

Дълбоко в снежната гора 

Мечки, зайци и лисици

всички горски същества 

Дядо Мраз пристигна в нашата гора 

 

Спря шейната си вълшебна 

леко през нощта 

Той подаръци остави 

под нашата елха 

Девет впрегнати елена 

тропат, ровят в снега 

Снежна пелерина –

загърна ни в нощта 

Горските животни

прекрасни същества 

подаръците взеха

и скриха се в нощта 

Новата година

дойде за всички нас 

В гората си живеем

и песничка си пеем 

 

Тихо песничка си пеем

Дълбоко в снежната гора 

Мечки, зайци и лисици

всички живи същества 

Дядо Мраз дойде пристигна

в нашата гора 

 

 

   

© Todo Hris Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??