19.03.2011 г., 14:02 ч.

Пестеливост 

  Поезия » За деца
531 0 1

Зайко-байко се намръщи -

няма моркови във къщи!

Как под топлата постеля

ще си легне без вечеря?

Седна зайко да му мисли,

ала нищо не измисли,

на магазина горски вече

работния му ден изтече,

съседите му са добрички,

услужливи, ала птички!

И тогава зайко се досети -

моркови и даже зелка

има неговата стара лелка,

бързо палтото облече

и към дома ù се завтече...

Прие го с обич, като майка,

и нагости го леля зайка,

но му даде и добър съвет:

В прехраната си вкарай ред -

щом имаш морковчета три,

едно за утре задели

и  зелев лист за други дни...

Hа пестеливост  вече се учи,

да ти помага  в трудни дни,

че пак ще ти отворя аз вратата,

но без да има нещо на софрата...

             D.Patton

© Дейзи Патън Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??