7.11.2007 г., 0:10 ч.

Песъчинка любов 

  Поезия » Любовна
874 0 2

Една песъчинка събужда се във мрака,
пробудена от нечии гласове,
не може да заспи и плаче,
чува само спомени и викове.

Едва се движи, диша,
едва усмихва се и чувства,
спомените я преследват жадни,
а тя не спира да се моли и прекръства.

Тежко й е и едва се влачи,
сълзите нежно каменния под белязват,
тиха е, но за нея няма тишина,
викове и гласове в душата и се врязват.

Няма сили и да се изправи,
тежат на краката й веригите железни,
не чувства мъка, нито болка,
кървят и раните порезни.

А толкова много жадува да обича,
ала толкова малко е останало от нея,
песъчинката с името любов,
остава в мрака самотна да бледнее...

© Мелиса Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Така е права си, и аз съм на това мнение.. но просто така ми дойде като идея, и аз говоря за една определена, а не като цяло за любовта
  • Любовта никога не бледнее... тя умее смао да гори и изгаря Хубав стих!
Предложения
: ??:??